1. This Immortal Coil – The Dark Age Of Love

Årets bästa skiva är en Tribute-skiva. 2004 avled Jhonn Balance efter en olycka. Han var tillsammans med Peter Christopherson (Throbbing Gristle) kärnan i Coil som genom åren har antagit olika skepnader. This Immortal Coil består av ett gäng musiker som tolkar 11 låtar från bandets karriär. Eftersom jag inte är ett stort Coil-fan så kan jag inte svara på om låtvalet är representativt men det verkar som man valt från deras mer lättillgängligare (förhållandevis borde tilläggas) material. Resultatet är en mycket väl sammanhållen samling låtar och det låter inte riktigt som en Tribute-skiva brukar göra. Red Queen är en av årets musikaliska höjdpunkter men jag skulle lika gärna kunna nämna varenda låt på skivan. En del av låtarna kan ni hitta på Youtube.

This Immortal Coil: Yaël Naim, Bonnie Prince Billy, Yann Tiersen, Matt Elliott, DAAU, Chapelier Fou, Sylvain Chauveau, Christine Ott, Oktopus, Nightwood, David Donatien, Nicolas Jorio

Ej att förväxla med This Mortal Coil som var ett 4AD-projekt på 80-talet som också gjorde covers.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *