1996-03-26 Afghan Whigs / Throneberry på Gino, Stockholm

Throneberry hade lite grann musikaliskt gemensamt med Afghan Whigs men var lite segare och enda minnesvärda låten är Touched från skivan Sangria. Den låten blev höjdpunkten på deras spelning.
Afghan Whigs hade ett rejält knippe kompmusiker med sig, bla Shawn Smith som spelade piano och falsettsjöng i gigantisk skinnkeps. Sångaren Greg Dulli var så där härligt dryg som bara han kan vara. Han stoppade en kille som skulle stagediva och bad de andra musikerna vara tysta medans han i mikrofonen frågade killen vem som var kvällens stjärna och bad honom sedan ”get the fuck of my stage”. Annars var de förstås briljanta och som vanligt så lyckades de baka in covers i sina egna låtar på ett förnämligt sätt. De jag kommer ihåg var Where Did Our Love Go? av The Supremes, When Doves Cry av Prince och Gimme Shelter av The Rolling Stones som fick stort utrymme som mittparti i deras egna Turn On The Water.

En reaktion på “”

  1. Jag har en underbar intervju med Greg Dulli från studentradion i Gbg på en kassett någonstans. Han är full och JÄTTEglad, och pratar bl a om sin gamla Volvo som han köpt för pengar han vunnit på black jack, och om att åka ut till Torslanda-fabriken och få sitt registreringsbevis signerat. Väldigt annorlunda mot allt annat jag hört/läst om honom, att han ska vara sur och svår och grinig…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *