2002-02-23 Tomahawk / Dälek på Nymble, Stockholm

Tomahawk är en supergrupp. Mike Patton (Mr.Bungle, Faith No More), Duane Denison (The Jesus Lizard), Kevin Rutmanis (Cows, Melvins) och John Stanier (Helmet, Battles) är en medlemsuppsättning som förpliktigar. De hade än så länge bara släppt en skiva och det verkade som om Denison var den drivande kraften eftersom den lät mest som The Jesus Lizard. Mike Patton har dock tendensen att ta över en show så live kändes det som ännu ett av hans projekt.

Det var en mycket bra spelning och förrutom alla låtar från skivan så spelade bl.a. en Roxy Music-cover. Dälek ligger på Pattons skivbolag och är en duo som spelar hip-hop som inte låter som hip-hop. Förrutom det vokala så bygger deras musik på gnissel och oljud från samplade gitarrer och det ger en något annorlunda framtoning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *