2004-03-20 Einstürzende Neubauten på Fryshuset, Stockholm

Neubauten är ett av alternativscenens smartaste band. Allt de gör känns otroligt genomtänkt och planerat. Musiken är i sanning inget hafsverk och de har, som det verkat, medvetet balanserat på gränsen mellan konstmusik och musik som skulle kunna bli hits, om än i undergroundformat. När de spelar live så är det sällan mer än två snabbare låtar i sträck för att undvika att publiken blir alltför upphetsad. Då plockar de genast fram någon låt som består av viskningar och prassel. Det viktigaste verkar vara att bandet, i alla lägen, har kontroll över situationen.
Setlist: 
Ein leichtes leises Säuseln
Perpetuum Mobile
Dead Friends (Around the Corner)
Redukt
Youme & Meyou
Neun Arme
Die Befindlichkeit des Landes
Ein seltener Vogel
Ozean und Brandung – Paradiesseits
Haus der Lüge – Armenia

Good Morning Everybody
Selbsportrait mit Kater
Ich gehe jetzt
Hex for Stevo Pearce (Some Bizzare) – Grundstück

Wo sind meine Schuhe?
Sabrina
Ende Neu

Live Dave
Alles

En reaktion på “”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *