2004-09-30 Michael Gira på Södra Teatern, Stockholm

Michael Gira är främst känd som sångare i det legendariska bandet Swans, men hans musikaliska karriär slutade ingalunda när Swans splittrades. Med Angels Of Light och diverse soloskivor är han ständigt aktuell. Som skivbolagsägare på Young God Records så har han upptäckt bla. Devendra Banhart och Akron/Family och givit ut skivor med europeiska band som Larsen och Ulan Bator. 
När han går på scenen iförd stor hatt och boots och kostym så hajjar nästan till inför hans uppenbarelse och önskar nästan att jag köpt biljett till en av de bakre raderna. Med akustisk gitarr så kan han smeka fram mjuka folklåtar om han vill, men oftast så stampar han i golvet med bootsen och hamrar ilsket på strängarna. Oavsett vilket han gör så är det intensivt och gjort med stor övertygelse. När han spelade Swans-låten New Mind så blev jag lite orolig för att golvet på teatern skulle rämna men har det hållit hittils så ska det väl också hålla för en amerikansk ångvält.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *