2006-07-06 Accelerator på Münchenbryggeriet, Stockholm

2006 var ett ganska bedrövligt konsertår för min del. Inställda konserter, ryggskott och andra sjukdomar osv. Som tur var kunde man alltid lita på att ett gäng schyssta band kom till Münchenbryggeriet i Juli.
Spinto Band spelade klämmig popmusik i XTCs och Ray Wonders anda och lyckades underhålla ett tag. Lite ihåligt dock. Samma sak med The Jai-Alai Savant som hade en schysst Mr T-liknande sångare med bra tryck i pipan. De blandade hygglig garagerock med dub-reggae. Vashti Bunyan hade efter mer än 30 års frånvaro gjort comeback och viskade fram sköra folkpoplåtar. Bitvis gåshudsframkallande.
En annan veteran, dock inte lika gammal, var David Berman som övertygande med sitt band Silver Jews och bjöd på hitkavalkad. Otroligt hypade Hot Chip verkade glada men det hjälpte inte upp deras lalliga Ibizaparty på scen. Arctic Monkeys däremot verkade mycket koncentrerade och proffsiga och var på sätt en glad överraskning. Tyvärr hade de inga bra låtar bagaget. Sent om sider så spelade efterlängtade Islands på Fylkingescenen men jag fick ingen bra vibbar av deras spelning. Vet inte riktigt vad de höll på med. Men så var jag själv rätt så trött vid det laget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *