2008-04-30 Boris / Growing / This Will Destroy You på Kägelbanan, Stockholm

En mycket udda trio band på min ära. This Will Destroy You spelar en standardiserad instrumental postrock, inte speciellt olik Explosions In The Sky och ett par dussin andra band. Helt ok men inte speciellt originellt. Growing spelade också instrumental musik men var lite mer experimentella. De två medlemmarna hade 200 effektpedaler var och försökte med hjälp av diverse delay och andra effekter få igång något slags groove. De verkade inte höra varandra bra utan lyckades vara helt ur takt nästan hela spelningen, vilket fick till följd att det blev mer plågsamt än svängigt. Japanska Boris var en syn för gudar. Sångaren hade hår likt en lejonman och spelade 2-halsad bas. Trummisens podium var 3 meter högt och trummisen, även han i lejonman, jonglerade friskt med trumpinnarna. De två gitarristerna var desto coolare. Musikalist rörde sig obehärskat mellan Garagerock, Boogierock och Drone Metal. Den sistnämnda genren är deras mest framgångsrika i mina ögon (och öron) och de har bl.a. gjort skivor med Sunn (((0 och Merzbow. Tyvärr blev lite väl mycket bösrock, men avslutningsvis dronades det friskt.

En reaktion på “”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *