2009-01-31 Sonic Boom på Strand, Stockholm

Att Sonic Boom (Pete Kember) gjorde avtryck i musikhistorien på 80- och början 90-talet med bandet Spacemen 3 är ingen hemlighet. Han har dessutom givit skivor med Spectrum, E.A.R. och under eget namn. En levande legend med andra ord. Trots att flera av låtarna kunde kännas igen från den tidiga karriären så blev det inte helt igenom en nostalgitrip. Som soloartist ägnar han sig hellre åt att trycka på knappar och vrida på reglage än att spela gitarr och resultatet blev en hypnotisk vandring genom ljud och textrader som man kände igen, men helt utan melodierna som hörde till (i originalversionerna). Jag hoppas att han utvecklar detta vidare på framtida skivprojekt för det lät spännande men något förvirrat. Hittade efter spelningen en flera år gammal liveinspelning gjord i england och han spelade då exakt samma låtar, så man kanske inte ska hoppas för mycket på framtida skivutgivningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *