2009-04-09 Earth / Ass på Strand, Stockholm

Earth räknas till ett av de stora namnen inom Doom och Droon Metal. På första full-längdaren finns tre låtar där den kortaste är ca 15 minuter. Det är nedstämt och monotont och långsamt.
Musiken de gör idag är fortfarande monoton och långsam, men har mer gemensamt med Americana och Folkrock. Ljudbilden är luftig med inslag av piano och steel guitar. Den lätt hotfulla stämningen från tidigare plattor är inte helt bortblåst. Earth är som musikalisk motsvarighet till Cormac McCarthy. Turligt nog är ljudet perfekt på Strand denna kväll. Varje liten ton hörs tydligt och klart och bandet är makalöst samspelta.
Förbandet Ass missade vi nästan helt. Vi kom in mitt i en lång instrumental Raga som lät ok.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *