2009-09-18 The Jesus Lizard på Debaser Slussen, Stockholm

Ännu en återföreningsspelning. Med original-linup äntrade The Jesus Lizard Debaser Slussens scen och det är ingen dålig lineup. Sims och McNeilly är ett av den moderna rockmusikens tajtaste och svängigaste rytmsektioner. Sims pumpar bokstavlig ut bassgångar som är det bästa sedan Trace Pew juckade loss i ett par läderbrallor. Denisons gitarrspel är precist och irrationellt, men tillräckligt sparsmakat för att inte överrösta resten av bandet. På tal om Tracy Pew, David Yow har en del att tacka Nick Cave för, men även Iggy Pop och John Lydon. När han kommer in på scenen är det svårt att tänka sig att karln är 50 år, men stagedivandet avtar varefter spelningen fortskrider. Jag hittade ingen låstlista från denna spelningen, men den skiljer sig antagligen inte alltför mycket från kvällen innan i Oslo. Se nedan.
Destroy Before Reading
Gladiator
Puss
Bloody Mary
Killer McHann
Then Comes Dudley
Mouth Breather
Glamorous
Thumbscrews
My Own Urine
If You Had Lips
Chrome
Boilermaker
Monkey Trick
7 vs 8
Encore:
Nub
Blue Shot
Seasick
Mailman
Wheelchair Epidemic

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *