2010-11-06 Midaircondo / Little Children / Ass på UKK, UppsalaPå biljetten stod det bara Little Children och Midaircondo, men eftersom 3/4 av Little Children även uppträder som ASS (Andreas Söderström Solo) så blev det en liten extrakonsert.

De spelade ett ganska jazzigt set och det svängde mer än det brukar på skivorna. Sedan kom sångaren Linus Lutti in på scen och akten bytte namn.

Lutti är en mycket mjuk sångare men tar ändå upp utrymmet i ljudbilden pga pondus och självklara melodier.
Tidigare har jag nog tänk på Midaircondo som elektronica, men efter att ha sett dem på scen så vet jag att de är ljudkonstnärer. Istället för att använda sig av på förhand samplade ljud så använder de sina röster och ett stort antal akustiska instrument. De processar sedan ljuden på diverse sätt genom delay-effekter och andra tekniska prylar förvränger dem. De kan inte lata sig på scen utan de jobbar väldigt hårt från första tonen till den sista. Alla tre spelningarna var mycket bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *