Blake Carringtons

Bandet och myten Blake Carringtons bildades i Uppsala 93-94. Medlemmarna härstammade bl.a. från Kalmar, Linköping och Stockholm. Första sättningen bestod av Magnus Skarbo (gitarr och sång), Henrik Ekelund (numera Hjelte) (gitarr) Erik Arner (bas) och Pål Westermark (synth). På en personalfest på Kalmar Nation i Uppsala framförde man bl.a. Boozehag, en låt i vars text man kan ana en viss inspiration från studentlivet. Pål föll ifrån och Oscar Sjögren tillkom på trummor. Med denna sättning spelades debut-kassetten Eurocrat in 1995 med hjälp av Tongue Gongues´ sångare Daniel Tofters som även spelade in uppföljaren Hitman februari 1996. Då hade Oscar ersatts av Olof Svensson.
Som live-akt var Blake Carringtons ett spännande band att se men på Luleå Rockfestival, LURF som de gästade tillsammans med Uppsala-bandet Able blev spelningen i äventyrligaste laget. Trasig utrustning, strömavbrott och en knäskål som hoppade ur led gjorde den spelningen minnesvärd. Några av de andra banden som spelade på LURF var The Creeps, KSMB, The Confusions, Pineforest Crunch och tidigare nämnda Able.

Hösten 1996 spelades kassetten Blake Carringtons
Will Rock You in och den innhöll några av Blakes
största hittar. The Ball Was Out, Retarded och Don´t Take Me Wrong. Alla tre var stora livefavoriter och de spelade bl.a. som förband till eller tillsammans med band som Bob Hund, Small 23 och Loosegoats.
Efter att medlemmarna hade flyttat till Stockholm avslutades inspelningskarriären med kassetten Winners, Worries & Jaywalkers. De spelade också in en U2-cover till en tribute-skiva men ännu idag vet jag ingen som någonsin hört denna inspelning och det är bara en av alla delar som spär på myten om bandet Blake Carringtons.
Eurocrat (1995)
Hitman (1995)
Will Rock You (1996)
Winners, Worries And Jaywalkers (1997)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *