24.Quagmire – We Know We Don’t Know

Det fanns en tid då jag lyssnade mycket på Hardcore, Metal och Post-Hardcore. På den tiden fanns det något som kallades Emo-core. Det finns det förvisso även idag men man kan inte med bästa vilja i världen påstå att det är samma genre då emo idag är ett klädmode och inte en musikstil.
På 90-talet var Helmet, The Jesus Lizard, Guzzard, Drive Like Jehu och Fugazi några av de bättre banden i genren men idag har de antingen lagt av eller pysslar med annan musik. 2008 finns det inte så många kul band i den hårdare skolan men det finns några undantag. Quagmire (urprungligen från Uppsala) påminner om några av de nämnda band men aggressiviteten är klart undertryckt och deras låtar är ganska minimalistiska och repetitiva. När så något mer melodiöst parti dyker upp så får det en förlösande effekt.

http://www.myspace.com/qgmr

2 reaktion på “”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *