Twice A Man – Slow Swirl [2008]

Jag är mycket svag för boxar och deluxxutgåvor och just nu svämmas skivmarknaden över och ibland undrar man lite hur man har tänkt när man satt ihop materialet. Exempel på bra återutgivningar är t.ex. The Go-Betweens åttiotals-katalog som kom för ett par år sedan. Där finns originalskivan på cd1 och allt extramaterial på en extraskiva.
Exempel på dåliga är XTC och The Fall där man förstör låtordningarna totalt genom att stoppa in extralåtar lite här och där.
Ibland verkar det som om skivbolaget slänger iväg lågbudgetversioner i panik för att sedan följa upp med lite mer lyxigare versioner efter ett tag, och då sitter man där och vill köpa skivorna en gång till.
Värsta exemplet är nog fallet Echo And The Bunnymen där det först kom en 4-CD-box med b-sidor och delar av LP-låtarna. Sen kom varje LP för sig med extralåtar som inte fanns med på boxen. Och nu senast kom Ocean Rain som Deluxx. Hujedamig.
Idag damp det ner ett litet paket med en nyutgåva av Slow Swirl, som i original gavs ut på LP 1985. Twice A Man planerar att ge ut CD-utgåvor av de skivor de gav ut 80-talet och som aldrig tidigare funnits på CD. Det är ett mycket lovvärt initiativ men jag vill ändå påpeka några saker som jag inte är riktigt nöjd med. Dels så tycker jag inte att man ska mixtra för mycket med omslaget och dels så undrar jag varför de inte försöker göra utgivningen så komplett som möjligt.
Bilden ovan är nya omslaget medans bilden nedan är gamla LP-omslaget. Visst är det kul att se bilder från 1985 men ett originalomslag är ändå att föredra.
Som bonusspår finns en en låt från ”My Radiant Mistress” 1987, en låt från tolvan ”Across The Ocean” 1984 och en outgiven låt. Om jag hade fått bestämma så skulle samtliga låtar från samlingsskivor och liknande, från den perioden och hela ”Across The Ocean”-tolvan inkluderats. Som det är nu så är låtarna utspridda på diverse utgåvor och samlingar.
Det kanske finns en bra förklaring eller så har TAM och jag helt enkelt olika syn på återutgivningar. Hur som helst, så är jag i allafall glad över att TAM har satt igång det här projektet och jag ser fram emot Macbeth på CD.

Och det glömde jag kanske säga, men Slow Swirl är en av de bästa synthskivorna som har gjorts i Sverige och om någon är intresserad av att köpa den så gå in på http://www.explorata.net/Shop/index.php?categoryID=81

En reaktion på “”

  1. ram-ta-tam-tam! mästerlig skiva! hmmm, klart man kan gny på omslaget.. men lite snajdigt är de allt att den sitter på väggen så där i förbi farten…

    gott nytt i alla fall

    ps. lite nyårs gottis, kolla in den nya singeln ”killed again” med strasse…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *